Välkommen till oss på Kennel Red Royalty´s

Mitt namn är Jennica Skoglund och det är jag som skapat Kennel Red Royalty´s men hela min familj är delaktig i hundarnas vardag, valparnas uppväxt, träningar och utställningar. 

Tuva, född -07, och Melker, född -10, är mina två barn som är uppväxta tillsammans med hundarna och då framför allt welsh corgi pembroke. Melker gillar framför allt att ha en corgikompis hos sig i sängen på natten eller bredvid honom i soffan till fredagsmyset. Tuva däremot hjälper till väldigt mycket med hundarna i vardagen och följer mer än gärna med på utställningarna runt om i landet eller tränar tillsammans med sin egna corgi, Doris. 

Jag tillsammans med Chabo, Rut, Robin och Eros 2015
Melker med valpar från F-kullen
Tuva tillsammans med Mini, Elise, Robin och Chabo 2009

Jag har alltid haft ett stort hundintresse så att skaffa hund när jag flyttade hemifrån var ganska självklart. Sagt och gjort – september 2002 köpte jag min första hund, en Nova Scotia Duck Tolling retriver. LP1 LP2 SE(U)UCH SE VCH Skymningskallets Molle – Chabo

Det har blivit en hel del hundträning och en del tävlingar vid landets brukshundsklubbar under åren och där trivs jag så bra! Jag tävlade både bruks och lydnad och utbildade Chabo till tjänstehund/bevakning inom hemvärnet. Vi gjorde allt tillsammans och han lärde mig så oerhört mycket. Han fanns ständigt vid min sida i 14 fantastiska år!

Sommaren 2004 gjorde jag och min fd man ett besök hos Christina Frisk, Tittie, på kennel   Welcop´s och trots att jag inte var helt övertygad om rasen innan besöket så blev jag omedelbart överförtjust i rasen Pembroke! Det är en kärlek som definitivt inte svalnat med åren och jag kan inte se mig leva utan corgin i huset. Mer social, glad, orädd och stabil hund får man leta efter, varje dag bjuder de på skratt genom sin härliga och starka personlighet.

2007 så registrerades mitt kennelnamn hos SKK och 2008 så föddes vår förta kull, den Engelska kullen. Idag är det 33 st valpar som bär namnet Red Royalty´s och alla har de vår första tik Welcop´s Jamin i sin stamtavla.

Welcop´s Jasmin
Vår första kull 2008

När jag träffade min blivande man, Christer, så började jag följa med honom ut i skogen för att se hur hans hundar jobbade under jakten. Det har blivit många timmar och dagar i skogen tillsammans och jag tycker det är otroligt roligt att få jobba med hunden på detta sätt. Christer har både hamiltonstövare och jämthund så de blir både jakt på hare och älg.

2018 tog jag jägarexamen och drömmen om en korthårig vorsteh kommer närmare och närmare 🙂
Även när jag hade tollarna så tränade jag för att starta jaktprov för att få använda dem till det som de är skapade för att göra. Nu hoppas jag kunna fortsätta mer med fågeljakten och både jaga praktisk och starta få jaktprov. 

Så här hemma finns det en härlig blandning mellan corgis och olika jakthundar
Här hemma är vår störta passion förutom familjen – HUND!

Ni är hjärtligt välkomna att komma och besöka oss,
Vänliga hälsningar Jennica, Christer, Tuva och Melker